Одржана седница Извршног одбора ФС Подунавског округа

УСВОЈЕН САСТАВ ЛИГА, КАЛЕНДАР И ПРОПОЗИЦИЈЕ

Извршни одбор ФС Подунавског округа одржан је путем видео позива, изостао је само Ненад Јордански који је поднео непозиву оставку, на линији је био и генерални секретар Бојан Ђулић. Решена су три кључна питања, усвојен je састав лиге, календар такмичења и прпозиције такмичења, за предстојћуу сезону.  На самом почетку Јован Беч председник савеза, саопштио је позитивну одлуку ФСРЗС, за проширење Подунавске окружне лиге на 18.клубова. Састав лиге, 1.Ударник (Лозовик), 2.Млади борац (Велико Орашје), 3.Полет (Трновче), 4.Црвена звезда (Суводол), 5.Победа (Голобок), 6.Церовац 2013, 7.Осипаоница, 8.Обилић (Старо Село), 9.Радник (Смедеревска Паланка), 10.Слога (Лугавчина), 11.Железничар Кусадак, 12.Будућност (Мала Крсна), 13.Бачинац, 14.Младост 1948 (Доња Ливадица), 15.САСК (Сараорци), 16.Слога (Милошевац), 17.Млади радник 1940 (Радинац), 18.Подунавац (Удовице).

Промењене су пропозиције такмичења, тако да лига само ове године броји 18.клуббова, а од наредне се поново враћа на првобитних 16.екипа. Више неће да буде баража између победника другопласираних екипа општинских/ граске лиге и првог клуба изнад црте у округу. Од наредне такмичарске године победник  другопласираних екипа директно улази у окружну лигу.

Прихваћена је неопозива оставка Ненада Јорданског на чланство у ФС Подунавског округа. У свом образложењу је навео одлуку ФСРЗС о попуњавању Подунавско – шумадијске зоне, у којој је место Ударника из Лозовика припало Борцу из Жабара. Извршни одбор је донео одлуку да се писменим путем затражи од ФСРЗС, образложење за враћање у нижи ранг Пролетер Михајловца и Ударника из Лозовика.

Каледаром такмичења старт првенства је предвиђен 15/16.августа, трајаће до 21/22.новембра, са два ванрдна кола (4.коло, 2.септембра и 9.коло, 30.септембра). Финална утакмица Купа Подунавског округа треба да се одигра до почетка првенства 15.августа.

Конференција клубова предвиђена је за 31.јула од 19.часова, такође видео позивом, уз присуство органа такмичења и секретаријата. До почетка првенства клубови су дужни да измире своје обавезе из протеклог периода.

Zanimljivosti

Da li mislite da je FS Podunavskog okruga potreban web sajt::