Пионири ФК Соко 2015 прваци Подунавског округа без пораза

Фудбалски  клуб Соко 2015 основао је Дејан Јеремић 2015. године, који  је и председник и главни оперативац. Клуб у својој  школи фудбала, окупља више од 100 малишана, највише из Сараораца, као и суседних места, Лозовика, Милошевца, Скобаља, Лугавчине. Са најмлађим категоријама, предпетлићи и петлићи клуб је учествовао на многим турнирима и оставрио запажене резултате. Од ове године ради и женски фудбалски клуб, који окупља око двадестак девојчица, које играју само пријатељске утакмице. Вредно је поменути неке од њих, Кристина, Милица Нина, Сара, Невена, Лара, Габријела, Санела, Сања, Софија. Клуб искључиво ради са школском децом, редовно учествује на ММЛ Србије и увек освајају медаље. Већина деце је прошле године била на припремама на Златибору, а планирано је и овог лета. План за будућност је да буду расадник за сениорске екипе, а најбољи у наше највеће клубове.

Пионири фудбалског клуба Соко 2005 из Сараораца као дебитанти  у пионирској  лиги ФС Подунавског  округа освојили су прво место са девет бодова више од АФ Ђокић, без пораза, два пута су поделили бодове. Са 6:2 савладали су АФ Ђокић из Велике Плане, Ударник из Лозовика два пута са 8:0, Пролетер из Вранова два пута 7:1, а док су у Старом Селу славили са 12:0. Гол разлика је 86:16, први стрелац лиге је Валентин Пејић који се 32.пута уписао у стрелце. Успех су оставрили, Драко Антић, Дејан Радојичић, Александар Радојичић, Ненад Шаргић, Милош Матковић, Душан Манојловић, Јован Обрадовић, Валентин Пејић, Андреја Станојевић, Ђорђе Јелић, Михајло Игњатовић, Александар Лазаревић, Никола Ђорђевић, Ђорђе Радуновић, Лука Кузмановић, Урош Матковић, Ђорђе Радивојевић, Александар Миловановић, Немања Марковић, Марко Новаковић, Вукашин Лазић. Од оснивања клуб има лиценциране тренере, који су заслужни за успехе малишана, а то су: Дејан Јеремић, Дејан Делић, Александар Јанковић. Радом координира Ненад Лазић, а посебно су активни чланови управе, Периша Миловановић, Драган Марковић, Милош Срејић и директор стадиона Драгутин Илић. Ови малишани од јесени се такмиче у пионирској лиги ФСРЗС и очекују пласман у врху табеле.

У овом фудбалском  колективу има још млађих малишана, који  су учесници  многих турнира, а треба поменути  њихова имена, можда ће неки да заиграју и за велике клубове, то су, Огњен Обрадовић, Илија Јеремић, Јован Исаиловић, Матеја Петровић, Лазар Петровић, Миљан Богдановић, Богдан Ђаковић, Александар Миљковић, Немања Ристић, Огњен Миловановић, Вукашин Лазић, Александар Срејић, Немања Милошевић, Матеја Петровић, Душан Минић, Марко Јеремић, Василије Христић, Андреј Илић, Лука Булат, Владимир Милојевић и други.

Zanimljivosti

Da li mislite da je FS Podunavskog okruga potreban web sajt::