Одржана седница Извршног одбора ФС Подунавског округа

УСВОЈЕНЕ И ПРЕДЛОЖЕНЕ ЛИСТЕ ЗА ЈЕСЕЊИ ДЕО ПРВЕНСТВА

Јован Беч је председавао, присуствовали су сви чланови ИО као и комесари и дисциплински судија Подунавске окружне лиге. Одмах  су једногласно усвојени извештаји, Новице Павловића  комесара за такмичење, Негована Јоцића комесара за суђење и Милана Пајића дисциплинског судије. Првак Подунавског округа је Слобода из Липа и од јесени се такмичи у Подунавско – шумадијској зони, из лиге су сигурно испали, Шумадија из Азање и Пролетр из Вранова. Судбина Слоге из Милошевца зависи од званичог састава Подунавско – шумадијске зоне. Нјабоље рангирани судија је Милија Јовановић из Смедерева, други је Ђорђе Јоцић из Велие Плане и они су  предложени на листу за главно суђење на зонском степену такмичења. За главно суђење за зону предложени су још, Илија Којић, Михајло Пантовић, Дејан Радојевић, Душан Стошић, сви из Смедерева, Марко Милтиновић из Смедеревсек Паланке и Стефан Петровић и Предраг Которчевић из Велике Плане. За ''Б'' лису су  предложени, Михајло Симић, Марко Марковић, Душан Стаменковић, Ђорђе Булатовић, Драко Николић и Андрија Стојковић из Смедерева, Данијел Милутиновић из Смедеревске Паланке и Урош Ристић из Велике Плане. Листу делагата зоне чине, Звездан Врбановић, Дејан Пјано, Рдаомир Петковић и Рдаоје Глишић из ГФС Смедерево, Негован Јоцић, Александар Милић, Дејан Говедаровић, Бојан Хаџић, Ненад Маринковић и Тоза Стоиљковић из ФСО Велика Плана и Златан Рдаојевић и Душа Милојевић из ОФС Смедеревскa Паланка. Зоран Предојевић из Смедеревске Плаанке предложне је за комесара за такмичење Подунавко-шумадјске зоне.

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТИ ЗА СРПСКУ ЛИГУ

Јован Беч из редова спортских радника, предложен је за делегата на Српској лиги Запад и Зоран Младеновић из редова инструктора, обојица из Смедерева.  Дејан Димитријевић из Смедерева, Никола Дражић из Смедеревске Паланке и Бојан Грковић из Велике Плане за ''А'' листу судија, Владан Савић из Смедерева, Младен Красић из Смедеревске Планаке и Александар Говедаровић и Андрија Гојаковић из Велике Плане за ''Б'' листу.

ЛИСТЕ СУДИЈА И ДЕЛЕГАТА ОКРУЖНЕ ЛИГЕ

Милош Денић, Никола Сакић, Милана Миловановић, Стефан Николић, Милош Аковић, Никола Мишљеновић, Ђорђе Кокерић, Стефан Стојковић, Вукашин Пејчић, Немања Ђорић, Срђан Фаркаш, Дејана Драгомировић, Катарина Михајловић, Лука Јовановић, Александар Радовановић, Александар Станић, Илија Стефановић, Младен Симић, Жељко Радојевић из ГФС Смедерево, Жељко Тадић, Реља Ђорђевић, Бранислав Ђурђевић, Ненад Батинић, Стефан Чопић, Никола Стевановић, Душица Стојадиновић из ОФС Смедеревске Паланке, Славко Рибаћ, Стефан Рашић, Павле Живановић, Никола Митић, Стархиња Младеновић, Страхиња Видић, Јован Адамовић, Стефан Шмигић, Михајло Глишић, Никола Анђелковић, Никола Бојовић из ФСО Велика Плана су на листи судија Подунавске окружне лиге. Саша Маринковић, Жељко Пајвод, Владан Дачић, Милош Вуковић, Небојша Пантић, Бојан Стојковић из ГФС Смедерево, Слободан Марковић, Небојша Миленковић, Тодор Котлајић, Милан Бркић, Жељко Ђокић, Ненад Радојевић, Владан Дражић из ОФС Смедеревска Паланка, Првослав Трунић, Златан Лекић, Јасенко ОКић, Драгутин Милатовић, Љубисав Радосављевић, Небојша Маринковић, Јован Павковић из ФСО Велика Плана су делегати.

ИНОКОСНИ ОРГАНИ ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

Извршни одбор је једногласно изабарао инокосне органе такмичења за нредо првенство. Јовица Животић из Липа је комесар за такмичење, Милош Петровић из Смедеревске Паланке комесар за сусђење, Никола Недељковић из Марковца дисциплински судија, Александар Говеадровић из Ракинца је директор такмичења лга млађих категорија.

ДОПУНЕ ПРПОЗИЦИЈА

Усвојене су пропозиције такмичења за предстојећу сезону, као и допуне.  Клубови Подунавске окружне лиге и млађих категрија, не могу да се такмиче уколико немају тренера који поседује одговарајућу дозволу за рад ( лиценцу ) за наступајућу сезону. Уколико у току првенства клуб остане без лиценцираног тренера, може да одигра  највише две утакмице, које може да води помоћни тренер или тренер малђих категорија. Утакмица не може да почне уколико оба клуба немају тренера. Клуб који нема тренара губи утакицу 3:0 и биће кажње по ДП ФС Србије. Тренери са лиценцом не могу да наступе и као играчи на првенственим и КУП утакмицама.

СУСПЕНДОВАНИ ДУЖНИЦИ

Суспендовани су клубови дужници чије су се селекције такмичиле под ингеренцијом округа, као и судије које нису измириле обавезну судијску таксу. Клубови неће моћи да региструју играче а судије да учествују на семинару за наредно првенство.

НИСУ УСВОЈЕНИ САСТАВИ ЛИГА

На овом састанку нису усвојени сатави лига за сениоре и млађе категорије. Чекају се  коначни састави виших лига, српске и зонске лиге, а има и незваничниг информација да ће неки клубови окружне лиге  да одустану од такмичења. На наредном Извршном одбору поред састава лига, одредиће се и термини Конференције клуба, коа и семинари службених лица и почетак првенства.

ЛОШИ УСЛОВИ МОРА ДА СЕ ПОБОЉШАЈУ

Извршни одбор ФС Подунавског округа променио је саставе неких комисија, она која ће да ради и у време паузе је Комисија за преглед и пријем терена. Трочлана комисија је у сатаву, Вељко Спасојевић ( ОФС Смедеревска Паланка ), Горан Лазић ( ГФС Смедерево ),  Ненад Јовановић ( ФСО Велика Плана ). Они ће у својим савезима да напараве комисију која ће да обиће терене окружне лиге и укаже им на пропустима. Неки клубови у овом времену немају струју и воду и то више неће да се толерише. Кад нема струје и воде, нема ни хигијене. Одржавање терена поред ограде где се налази публика, непокошена трава која прелази у коров. Домаћин је у обавези да обезбеди мормално паркирање аутомобила службених лица, као и аутобуса или мини буса гостујуће екипе. Клубови су дужни да све примедбе комисије прихвате и у што краћем року побољшају услове. У овом времену је недопустиво да нема воде и стује. Толеранције више неће да буде, јасна је одлука Извршног одбора.

Zanimljivosti

Da li mislite da je FS Podunavskog okruga potreban web sajt::