Конференција клубова Подунавске окружне фудбалске лиге

НОВОСЕЉЦИ ДВА ПУТА ДОМАЋИНИ 

Јован Беч, председник савеза председавао је Конференцији клубова Подунавске окружне лиге, у раду су учествовали Бојан Ђулић генерални секретар, Зоран Предојевић потпредседник, Звездан Врбановић председник ГФС Смедерево, Јовица Животић из Липа комесар за такмичење, Милош Петровић из Смедеревске Паланке комесар за суђење. На почетку је утврђен сатави лиге као и календар такмичења. Првенство за сениоре стартује 17/18.августа, жеље на жребању су испуњене, Осипаоници, САСК-у, Омладинцу, Церовцу и Победи. На предлог Зорана Предојевића, такмичарске бројеве извалачио је Радоје Глишић, дописник Спортског журнала из Смедерева, бр 1.Младост (Ново Село), 2.Железничар Кусадак, 3.САСК (Сараорци), 4.ОФК Обилић (Старо Село), 5.Црвена звезда (Суводол), 6.Бресје Супериор (Велика Палана),7. Радник (Смедеревска Паланка), 8.Победа (Голобок), 9.Омладинац (Сеоне), 10.Подунавац (Удовице), 11.Слога (Милошевац), 12.Церовац 2013, 13.Јасеница 2017 (Смедеревска Паланка), 14.Млади радник 1940 (Радинац), 15.Осипаоница, 16.Слога (Лугавчина). 

У 1.колу 18.августа састају се, Младост – Слога (Л), Железничар Кусадак – Осипаоница, САСК – Млади радник 1940, ОФК Обилић –Јасеница 2017, Црвена звезда – Церовац 2013, Бресје Супериор – Слога (М), Радник – Подунавац, Победа – Омладинац.

Кад се ради о пропозицијама такмичења за предстојеће првенство говорио је Бојан Ђулић, генерални секретар савеза.

Новина је код омалдинске селекције, где је дозвољено да екипе имају три играча старија, ове такмичарске године, рођени 2000.године. Клубови не могу  да се такмиче уколико немају тренера са одговарјућом дозволом за рад за ову такмичарску годину. Тренери са лиценцом за рад у Подунавској окружној лиги, не могу као играчи наступати на првенственим утакмицама својих клубова, рекао је Ђулић.

Такође  у допунама пропозиција пише, да утакмица не може да почне уколико оба клуба немају тренера. Клуб који нема тренера губи утакмицу 3:0 и биће кажњен по ДП ФС Србије. Присутним представницима клубова обартили су се: Јовица Животић, комесар за такмичење и Милош Петровић, комесар за суђење. Обојица су истакли да ће одлично сарађивати, да ће на утакице да шаљу најбоље делегате и судије и да не прихватају никакве жеље појединаца и клубова.

На крају седнице, на предлог Јован Беча, председник савеза,  јавна признања појединцима и клубовима за постигнуте резултате у протеклој такмичарској години уручио је Зоран Предојевић, потпредседник савеза. Марко Радовановић играч Слободе из Липа проглашен је за најбољег играча Подунавске оружне лиге, а док је Стефан Младеновић из САСК-а (Сараорци) био најбољи стрелац. Дејан Петковић (Полет, Трновче) најбољи је голман, а док је титула најбољем тренеру припала Топлици Миловановићу, стратегу Слободе из Липа. Фер плеј екипа је Церовац 2013, са најмање опомена и искључених играча. Милија Јовановић из Смедерева  је најбољи судија, њега признање чека на семинару службених лица окружне лиге.

Zanimljivosti

Da li mislite da je FS Podunavskog okruga potreban web sajt::