У Великој Плани одржана Конференција Подунавско - Шумадијске зоне, на старту Морава у Тополи

Домаћин Конференције клубова Подунавско - шумадијске зоне, био је фудбалски клуб Морава из Велике Плане, отворио је Раде Поповић генерални секретар ФСРЗС и саопштио да од 14.клубова, нису присутни само представници Хомољца из Жагубице. За председавајућег Конференције изабран је Александар Богдановић из ФК Морава из Велике Плане. Касније већим бројем гласова Богдановић је изабран у Скупштину ФСР Западне Србије, испред Конференције клубова Подунавско - шумадисјке зоне. Са календаром, прпозицијама такмичења, трошковником и инокосним органима упознао је Раде Поповић генерални секретар савеза.

Микица Милисављевић из Тополе је комесар за такмичење, Горан Јовановић из Смедерева комесар за суђење, а Зоран Јанковић из Пожаревца дисциплнски судија, Часлав Лукић из Диваца је координатор суђења зонских лига. Клубови мора да имају две млађе селекције у редовном такмичењу или једну у лигама ФС РЗС, тренера са минимум Б лиценцом, рекао је Поповић.

Обратили су се и комесари и пожелели клубовима успешну такмичарску сезону и позвали на срадњу, како би првенство протекло без проблема. Такмичење почиње 25/26.августа, нема ванредних кола, првак прелази у Српску лигу Запад, из лиге испадају два последњепласирана клуба и још онолико колико се врати из вишег ранга. Испред ФС Подунавског округа седници су присуствовали, Саша Бранежац председник, Бојан Ђулић генерални секретар, Зоран Предојевић потпредседник, као и Милан Глишић председник ФК Морава и  други спортски радници.

На жребању је било и неких оправданих жеља, клубови су добили следеће такмичарске бројеве. 1.Звижд (Кучево), 2.Ударник (Лозовик), 3.Партизан (Даросва), 4.Борац 1932 (Раља), 5.РСК (Раброво), 6.Рудар (Стамница), 7.Карађорђе (Топола), 8.Морава (Велика Плана), 9.ОФК Аранђеловац, 10.ВГСК (Велико Градиште), 11.Млади борац (Велико Орашје), 12.Петар Добрњац (Добрње), 13. Хомољац (Жагубица), 14.Напредак (Марковац). У 1.колу састају се: Звижд - Напредак, Ударник - Хомољац, Партизан - Петар Добрњац, Борац 1932 - Млади борац, РСК - ВГСК, Рудар - ОФК Аранђеловац, Карађорђе - Морава.

Zanimljivosti

Da li mislite da je FS Podunavskog okruga potreban web sajt::