Одржана Конференција клубова ПОФЛ-е

НАСТАВАК ПРВЕНСТВА 14.МАРТА

У сало СО Смедеревска Паланка одржна је Конференција клубова Подунавске окружне лиге, председавао је Јован Беч, председник ФС Подунавског округа. У радном председништву су још били: Зоран Предојевић потпредседник савеза, Бојан Ђулић генерални секретар, Јовица Животић комесар за такмичење и Милош Петровић комесар за суђење. Изостали су представници Младог радника 1940 из Радинца и Подунавца из Удовица. На почетку су усвојени извештаји комесара, а први је говорио Јовица Животић комесар за такмичење.

- На клупи могу да седе само резервни играчи, тренер и његов помоћник, претставник клуба и медицинско особље. Сва негативна дешавања почињу са клупе за резервне играче, изричит је био Животић.

Милош Петровић комесар за суђење, осврнуо се на судије и суђење и истакао проблем.

- На лиги има недовољан број судија и приморан сам да ангажујем слободне  са више листе. Младе судије се не сналазе, не верујем да намерно суде на штету неког клуба, каже Милош Петровић.

Јован Беч председник савеза, у својој дискусији био је веома јасан.

- Пола лиге је у шест бодова разлике и биће жестока борба за првака. Треба разграничити судијске грешке због неискуства и намерне. Инсистирам да утакмице суде судије са листе округа, делегирање са више лиге, само ако нема довољан број. Залажем се да се недисциплина највише казни, рекао је Беч.

Дискусије присутних представника клубова није било, извештаји су усвојени једногласно, као и  наставак првенства који је заказан за 14/15.март уз једно ванредно коло 20.маја. Крај првенства је предвиђен за 14.јун. Најслабије пласирани клуб изнад црте, стаус члана окружне лиге потражиће кроз бараж. Састаје се са победником баража другопласираних екипа општинских лига. Млађе селекције старују 28/29.марта, пауазу имају за Ускрс 18/19.априла. Клубови који су променили тренере, у обавези су да их лиценцирају. На крају састанка, клубовима је саваз поклонио по три фудбалске лопте, Бојан Ђулић генерални секретар уручио је Срећку Стојановићу, председнику Церовца пет лопти. Награда је, зато што је екипа Церовца две године за редом проглашена за фер-плеј екипу, са најмање опомена и искључења.

Фотографије:

1.Радно председништво на Конференцији клубова, Милош Петровић, Јовица Животић, Јован Беч, Зоран Предојевић и Бојан Ђулић.

2.Учесници Конференције, представници клубова

3. Бојан Ђулић уручује ПЕТ лопти Срећку Стојановићу председнику Церовца 

Zanimljivosti

Da li mislite da je FS Podunavskog okruga potreban web sajt::