Омладинци Будућности из Мале Крсне прваци омладинске лиге ФС Подунавског округа

Мала Крсна је сеоско насеље града Смедерева са око 1500.становника, познато по најважнијем железничком чвору у Србији. Лопта је почела да се котрља у току Другог светског рата и већ тада се видело да има доста талентованих фудбалера. Најпозанитији међу њима се, Милтин Ракић голман, Душан Тадић, Драгослав Стокић, Миoдраг Смиљковић, браћа Драгољуб и Душан Петровић, Живадин Богдановић, Десимир Петровић...Крајем 50-тих година прошлог века Мала Крсна је имала генерацију која је само у финалу општинског КУП-а изгубила од Смедерева. Екипу су чинили, Драгослав Вучковић ''Лола'', Миодраг Цветковић ''Петков'', Славољуб Живановић ''Џанта'', Драгиша Стокић ''Гиша'', Славољуб Павловић, Живорад Илић ''Шиља'', Милан Стојановић ''Рца'', Живомир Недељковић ''Јеша'', Радиша Стокић ''Дила'', Драгиша Станковић ''Буре'', Радиша Ристић ''Риле'', Душан Живановић, Влајко Стоиљковић. Касније било још талентованих играча а треба истаћи да је Живадин Стољковић ''Луша'' једно кратко време провео у ОФК Београду и  да је Милан Ристић носио дрес Крагујевачког и Нишког Радничког.

      Протекла, а и ова такмичарска  година за  омладински  погон Будућности  из Мале Крсне била је успешна. Они су 2016/17.године били прваци омладинске лиге града Смедерева, а 2017/18. години шампиони  Подунавске  окружне лиге. У два такмичења  забележили су само четири пораза, са гол разликом 113:35.

   У омладинској лиги Подунавског округа, одмах на почетку на гостовању остварена је виоска победа, савладан је Врбовац са 8:1, високо су поразли САСК са 5:2 и Напредак у Мраковцу са 4:1, Подунавц са 6:0, Полет у Трновчу са 9:1. Два пута су на гостовању били поражени, од Подунавца 4:2 и САСК-а 5:4, а сусрет са Ударником у Лозовику завршен је 3:3. Играло је 19 момака, Александар Јовановић, Стефан Илић, Горан Богојевић, Зоран Богојевић, Саша Спасић, Вељко Лалић, Немања Марјановић, Петар Јовановић, Немања Перић, Стефан Костић, Стефан Менковић, Ненад Ђорђевић, Сава Спасић, Лазар Стојановић, Младен Миливојевић, Ненад Крстић, Томислав Крстић, Никола Вучковић, Филип Стојановић. За успех екипе омладинаца заслуге припадају тренеру Слободану Миленковићу, Александру Станисављевићу у клубу је тренер пионира и Ненад Живановић је помоћни тренер. Ови момци су имали велику подршку Бојана Јовановића ''Боће'' секретара клуба, Владице Стојановића председника, Дејана Петронијевића ''Пижона'' спортског директора и Новице Ивановића председника Скупштине. Голобради младићи из Мале Крсне, у наредној сезони такмичиће  се у Омалдинској лиги ФСРЗС.

Zanimljivosti

Da li mislite da je FS Podunavskog okruga potreban web sajt::